Deze website maakt gebruik van Cookies

We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Meer informatie vindt u in de privacyverklaring.

Ik ga akkoord met het plaatsen van cookies voor:

Noodzakelijke functionaliteiten en anonieme statistieken
nieuws
nieuws
17

Voor een Nederlandse expat die met mvv-plichtige gezinsleden naar Nederland wil terugkeren, is de inkomenseis vaak een struikelblok.

Net als andere migranten moet de terugkerende Nederlandse expat aantonen over voldoende en duurzame financiële middelen te beschikken om zichzelf en zijn/haar gezin in Nederland te onderhouden. Dit houdt onder andere in dat de expat een arbeidsovereenkomst voor de duur van minimaal 1 jaar moet hebben.

Dat is vaak moeilijk te regelen vanuit het buitenland. In de praktijk leidt dit ertoe dat de terugkerende Nederlander alleen vooruit moet reizen om zaken als inkomen en huisvesting te regelen en zijn gezin in deze periode moet achterlaten in het buitenland.

In een brief van 23 februari 2017 laat de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie aan de Tweede Kamer weten dat in deze situatie maatwerk moet worden geleverd en rekening moet worden gehouden met individuele omstandigheden. Ook als geen werk is gevonden voor een jaar, is het soms toch mogelijk dat de expat en het gezin samen naar Nederland reizen.

De staatssecretaris zegt toe de voorlichting hierover te zullen verbeteren.

Neem voor meer informatie contact op met Hans Jager of Barbara Wegelin.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

aanmelden nieuwsbrief

dhr.    mw.

Ik ben op de hoogte van en akkoord met de privacyverklaring