Deze website maakt gebruik van Cookies

We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Meer informatie vindt u in de privacyverklaring.

Ik ga akkoord met het plaatsen van cookies voor:

Noodzakelijke functionaliteiten en anonieme statistieken
investeerders

Buitenlandse investeerders kunnen een Nederlandse verblijfsvergunning aanvragen wanneer zij investeren in de Nederlandse economie. 

Deze verblijfsvergunning is geldig voor 3 jaar en kan worden verlengd. Na 5 jaar komt de investeerder in aanmerking voor een verblijfsvergunning onbepaalde tijd of Nederlands burgerschap. 

Waarom Nederland?
Nederland is onderdeel van de EU en het Schengengebied. Met een Nederlands(e) verblijfsvergunning of paspoort is het mogelijk vrij te reizen binnen de grenzen van Europa.

Nederland is een toegangspoort tot de Europese markt. Het biedt een stabiele economie en een aantrekkelijk ondernemersklimaat. Bovendien heeft Nederland uitstekende leefomstandigheden, gezondheidszorg en onderwijs in een veilige en stabiele omgeving. 

De vereisten
De belangrijkste voorwaarde is een investering van minimaal €1.250.000 in de Nederlandse economie.

Verder moet worden voldaan aan 2 van de volgende vereisten:

  • De investering draagt bij aan innovatie in een specifieke sector
  • De investering creëert werkgelegenheid
  • De investeerder brengt een waardevol persoonlijk netwerk of specifieke kennis met zich mee

De investering en de oorsprong ervan worden beoordeeld door de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) in samenwerking met Financial Intelligence Unit (FIU) Nederland om witwaspraktijken te voorkomen.

Investeringsmogelijkheden
Investeren kan in een Nederlands bedrijf. Investeren in vastgoed is toegestaan mits bewoning in welke vorm dan ook is uitgesloten. 

Daarnaast is het is mogelijk te investeren in seedfondsen, participatiefondsen, of contractuele samenwerkingsverbanden die investeren in een of meerdere innovatieve bedrijven. Het seed- en participatiefonds moet gelieerd zijn aan de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen en als dit het geval is, hoeft de toegevoegde waarde niet verder te worden aangetoond. 

De voordelen

  • Vrije toegang tot de arbeidsmarkt
  • Geen inburgeringsplicht
  • Verblijf in het buitenland toegestaan tot 8 maanden binnen elke 12-maandenperiode 
  • Gezinsleden kunnen meeverhuizen en hebben dezelfde rechten

Voor meer informatie over de verblijfsvergunning voor buitenlandse investeerders kunt u contact opnemen met Hermie de Voer of Vera Kidjan.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.