desks
nieuws

エヴェラエルト・イミグレーション弁護士事務所・ジャパンデスクでは、日本人のお客様に日本語でのテーラーメイドのサービスをご提供させていただいております。

私どもは個人から法人のお客様まで、その方の状況に最も合った方法で、オランダでの滞在許可証(永住権)、または労働許可証取得のお手伝いをさせていただいております。

くわしい詳細につきましては、私ども日本人担当弁護士、


日本国籍をお持ちの方の場合、オランダで起業するにあたっての居住許可の取得は、ほかの非EU国籍の方に比べてそれほど複雑ではありません。これは日本とオランダとの貿易協定があるからです。ほかのどのようなタイプの仕事の場合でも、日本人は必ず就労許可を取得する必要があります。

日本人シェフの場合はまだ特例が有効である可能性があります。詳細は、こちらのアジア料理のケータリング業に関する条件を参照してください。

オランダでの起業

オランダで会社を興すには、居住許可が必要です。日本国籍をお持ちで、オランダ国内での事業の開始、展開、または運営を予定している方は、事業主の居住許可を得る資格があることを保証するものとして4.500ユーロ以上を出資する必要があります。

日本人事業主は、事業主に対する通常の厳格なポイントベースシステムの対象外です。日本人事業主は、予定する事業活動が革新的なものであるか、それ以外の場合にはオランダの経済に有益であることを証明する必要はありません。

Lees meer >


Voor Japanners is het een stuk eenvoudiger om in Nederland aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer dan voor ondernemers afkomstig uit andere niet-EU landen. Dit is dankzij het Nederlands-Japans Handelsverdrag.

Voor elke andere vorm van arbeid hebben Japanners een werkvergunning nodig, tenzij het om werk in de Aziatische horeca gaat: voor deze categorie gelden speciale regels.

Ondernemen in Nederland
Om in Nederland aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer is een verblijfsvergunning vereist. Japanners die in Nederland een onderneming willen opzetten, ontwikkelen of leiden, moeten minimaal €4.500 investeren in de eigen onderneming om voor een verblijfsvergunning als zelfstandige in aanmerking te komen.

Het reguliere puntensysteem is op hen niet van toepassing. Japanners hoeven niet aan te tonen dat de voorgenomen bedrijfsactiviteit innovatief is of anderszins meerwaarde heeft voor de Nederlandse economie.

Lees meer >