Deze website maakt gebruik van Cookies

We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Meer informatie vindt u in de privacyverklaring.

Ik ga akkoord met het plaatsen van cookies voor:

Noodzakelijke functionaliteiten en anonieme statistieken
aziatische horeca

Wanneer een Aziatische horecaondernemer een kok van buiten de EU in dienst wil nemen, moet hij voor deze werknemer een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA) aanvragen. In sommige gevallen gelden speciale voorwaarden.

Voor wie?
Onder de Aziatische horeca vallen de volgende keukens: Chinees, Indiaas, Indonesisch, Japans, Koreaans, Maleis, Thais, Tibetaans en Vietnamees.

De speciale regels gelden voor koks van buiten de EU op niveau 4-6; dit zijn specialiteitenkoks, souschefs, allround koks en chef-koks.

De voorwaarden
Om koks op niveau 4-6 van buiten de EU aan te nemen hoeven Aziatische horecaondernemers niet eerst op zoek naar een geschikte kok in Nederland of een ander EU-land. Bij een reguliere GVVA-aanvraag moet dit wel. Deze voorwaarde wordt de arbeidsmarkttoets genoemd.

Om vrijgesteld te worden van de arbeidsmarkttoets moet de Aziatische werkgever redelijke arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden (waaronder een marktconforme beloning) garanderen, en bovendien aan een van de volgende voorwaarden voldoen:

  • tenminste 1 niet-vergunningsplichtige keukenmedewerker niveau 2/3 aannemen uit Nederland of een ander EU-land voor een fulltime functie van tenminste 1 jaar
  • in geval van een kleine werkgever: tenminste 1 niet-vergunningsplichtige keukenmedewerker niveau 2/3 aannemen uit Nederland of een ander EU-land voor een parttime functie (ten minste 16 uur) van tenminste 1 jaar
  • een niet-vergunningsplichtige keukenmedewerker uit Nederland of een ander EU-land die al in dienst is opschalen met ten minste 1 niveau, voor ten minste 1 jaar
  • tenminste 1 van de volgende opleidingen realiseren:
    • een stage- of leerarbeidsplaats in het kader van een opleiding voor een keukenfunctie, van ten minste 450 uur
    • een opleidingstraject in de vorm van ‘training on the job’ om een werknemer uit Nederland of een ander EU-land om of bij te scholen voor een keukenfunctie in de Aziatische keuken
    • opleiding tot leermeester en/of coach en een cursus Nederlandse taal voor 1 van de niet-vergunningplichtige werknemers en/of de eigenaar

Quotum
Er is een maximumaantal GVVA’s dat per jaar aan de Aziatische horecasector wordt verleend. De volgende quota zijn van toepassing:

  • van 1 oktober 2016 tot en met 30 september 2017: 1.800
  • van 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018: 1.400
  • van 1 oktober 2018 tot en met 30 september 2019: 1.000

De vergunning
De vergunning is geldig voor 2 jaar en kan worden verlengd, als de werkgever nog steeds aan de voorwaarden voldoet. 

GVVA op basis van het Convenant Aziatische horeca
Voor 1 oktober 2016 werden de uitzonderingsregels voor de Aziatische horeca gevormd door het Convenant Aziatische Horeca, 2 jaar eerder tot stand gekomen tussen werkgeversorganisaties in de Aziatische horeca, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND).

Sommige werknemers hebben momenteel een GVVA op basis van dit Convenant. Deze vergunning kan worden verlengd. Er wordt dan gekeken of de werkgever nog steeds voldoet aan de voorwaarden van het Convenant. De werkgever moet in dit geval:

  • Aziatische koks in dienst hebben in (keuken)functies op niveau 4 tot en met 6
  • personeel opleiden voor functies in de Aziatische keuken of een niet-vergunningplichtige medewerker uit Nederland of een ander EU-land aannemen
  • zich houden aan de overige afspraken voor het Convenant Aziatische Horeca

Neem voor meer informatie contact op met Gertjan van Andel of Eline van Deijck.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.