nieuws
nieuws
19

Vanaf 29 november 2016 wordt de intra-corporate transfer (ook wel concernoverplaatsing of intra-company transfer genoemd) (ICT) van sleutelpersoneel naar Nederland geregeld door Nederlandse wetgeving gebaseerd op de ICT-regeling van de EU.

Richtlijn 2014/66/EU is omgezet in het Nederlands Besluit, gepubliceerd in: Staatscourant op 2 november 2016.

De regels van het Besluit geven vorm aan een verblijfsvergunning op EU-niveau voor leidinggevenden, specialisten en trainees met een niet-EU-nationaliteit die in Nederland komen werken als overgeplaatste medewerker van een multinational (een concernoverplaatsing). De Nederlandse regels treden op 29 november in werking.

De EU ICT-vergunning
Richtlijn 2014/66/EU dicteert de voorwaarden die EU-lidstaten dienen toe te passen op toegang en verblijf van niet-EU vreemdelingen binnen het kader van een concernoverplaatsing, ofwel intra-corporate transfer (ICT).

De definitie van een intra-corporate transfer volgens de Richtlijn is:

“the temporary secondment for occupational or training purposes of a third-country national who, at the time of application for an intra-corporate transferee permit, resides outside the territory of the Member States, from an undertaking established outside the territory of a Member State, and to which the third-country national is bound to a work contract prior to and during the transfer, to an entity belonging to the undertaking or to the same group of undertakings which is established in that Member State and, where applicable, the mobility between host entities established in one or several second Member States”.

De definitie van een concern en de functies van leidinggevende, specialist en trainee vindt u hier.

Nederland
In Nederland kan een EU ICT-vergunning voor maximaal 3 jaar worden verleend aan leidinggevenden en specialisten en maximaal 1 jaar aan trainees.

Na 3 vergunningsjaren kan een nieuwe vergunning alleen worden verkregen na een pauze van 6 maanden. In deze 6 maanden moet de werknemer buiten de EU verblijven. Een ICT-vergunning voor trainees kan niet worden vernieuwd.

Een volledige lijst van de voorwaarden om in Nederland in EU ICT-vergunning te verkrijgen vindt u hier.

Nieuw voor gezinsleden
Gezinsleden inclusief kinderen onder de 18 jaar krijgen een verblijfsvergunning om bij de concernmedewerker te verblijven voor de duur van de overplaatsing. Tijdens dit verblijf zijn zij vrij op de arbeidsmarkt. Zij mogen ook als zelfstandige aan de slag zonder hiervoor een aparte werkvergunning aan te vragen.

Mobiliteit
Een grote winst voor de EU markt is de bevordering van mobiliteit die de ICT-vergunning met zich mee brengt. De vergunning faciliteert werkautorisatie op nationaal niveau voor korte en lange termijn werkopdrachten bij een concernonderdeel in een andere lidstaat.

Mobiliteit in het kader van de richtlijn houdt in dat de overgeplaatste concernmedewerker een volgende opdracht toegewezen krijgt in een concernonderdeel in een tweede of derde lidstaat en hiervoor niet te maken krijgt met een uitgebreide nationale autorisatieprocedure.

ICT-mobiliteit kan worden aangevraagd voor concernmedewerkers met een EU ICT-vergunning. Werkgevers kunnen korte termijnmobiliteit -minder dan 90 dagen in 180 dagen - of lange termijnmobiliteit -meer dan 180 dagen- aanvragen.

In Nederland moet korte termijnmobiliteit worden genotificeerd bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Dit kan vanaf 1 januari 2017.

Lange termijnmobiliteit is geïmplementeerd als een lichte werkvergunningsaanvraag met bewijs van de EU ICT-vergunning; niet alle documenten die bij de EU ICT-aanvraag werden vereist hoeven opnieuw te worden ingediend.

De exacte vereisten van korte of lange termijnmobiliteit vindt u hier.

Verhouding met de nationale kennismigrantenregeling
Momenteel worden concernoverplaatsingen naar Nederland gereguleerd door nationaal beleid. De meeste concernmedewerkers krijgen toegang tot de arbeidsmarkt als kennismigrant bij bedrijven die bekend staan als erkend referent bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND); een nationaal werkvergunningsprogramma is beschikbaar voor concernonderdelen die niet geregistreerd staan als sponsor bij de IND.

In de Toelichting van het Besluit staat dat in navolging van de ICT-richtlijn aanvragen via de nationale ICT-programma’s niet worden toegestaan wanneer de overplaatsing binnen de reikwijdte van richtlijn valt en de kandidaat aan de eisen van de richtlijn voldoet. In Nederland betekent dit dat de IND een EU ICT-vergunning verleent ongeacht de vergunning die werd aangevraagd.

In de Toelichting staat verder dat het nationale programma voor kennismigranten blijft bestaan voor overplaatsingen die niet binnen de reikwijdte van de richtlijn vallen. Dit kan het geval zijn voor werknemers die voor de duur van de overplaatsing in dienst zijn van de Nederlandse gastentiteit.

In de Toelichting wordt erkend dat de administratieve lasten van een EU ICT-aanvraag zwaarder zijn dan de die voor een kennismigrantenvergunning of nationale ICT-vergunning. Echter, voor werkgevers die als erkend referent staan geregistreerd bij de IND is de bewijslast lichter. Bovendien kunnen zij gebruik maken van een versnelde procedure, zoals de richtlijn voorschrijft.

Een gedetailleerde uitleg over de aanvraagprocedure voor erkend en niet-erkend referenten vindt u hier.

Voor meer informatie over de implementatie van de ICT-richtlijn kunt u de blogreeks (Engelstalig) van Ted Badoux over dit onderwerp volgen. Hier leest u zijn eerdere artikel over de komst van de nieuwe richtlijn.

Indien u vragen heeft over concernoverplaatsingen kunt u contact opnemen met Ted Badoux (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

aanmelden nieuwsbrief

dhr.    mw.