particulieren
nieuws

Bij migratie moeten regelmatig internationale juridische vraagstukken worden opgelost. Denk bijvoorbeeld aan het erkennen door de Nederlandse rechter van een in het buitenland uitgesproken adoptie of het vaststellen van het vaderschap van een kind dat buiten het huwelijk in het buitenland is geboren. Internationale kwesties op het gebied van personen- en familierecht zijn vaak erg ingewikkeld, onder meer doordat verschillende buitenlandse regels van toepassing kunnen zijn, die met elkaar botsen. De advocaten van de sectie Internationaal Privaatrecht (IPR) adviseren cliënten over de meest geschikte aanpak om het gewenste migratieresultaat te bereiken. Ze zijn experts op het gebied van namenrecht, afstammingsrecht, erkenning van het vaderschap en internationale adopties.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Vera Kidjan of Barbara Wegelin.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aantal geslaagden voor inburgeringsexamen met de helft gedaald

Sinds de wijzigingen in de Wet Inburgering van 2013 is het aantal mensen dat slaagt voor het inburgeringsexamen met de helft gedaald, meldt de Algemene Rekenkamer.

Lees meer >

Naturalisatie en optie (Nederlander worden)

Per 1 januari 2017 zijn de volgende legesbedragen van toepassing:

Lees meer >

Initiatiefwetsvoorstel openstelling dubbele nationaliteit

Passend in een globaliserende wereld hebben D66 en PvdA een initiatiefwetsvoorstel ingediend dat dubbele nationaliteit voor Nederlanders mogelijk maakt. De huidige uitzondering wordt met dit initiatiefwetsvoorstel hoofdregel.

Lees meer >

Barbara Wegelin op BNR nieuwsradio: stoppen met internationale adopties te kort door de bocht

Op 2 november 2016 bracht de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (de RSJ) een advies uit aan de Staatssecretaris van Justitie over interlandelijke adopties.

Lees meer >

Ministers reageren op Ombudsmanrapport ‘Verlies Nederlanderschap’

De overheid informeert Nederlanders in het buitenland onvoldoende over de mogelijkheid het Nederlanderschap te verliezen.

Lees meer >