particulieren
nieuws

De immigratieregels voor personen die voor gezinsleven naar ons land willen komen, zijn Europees. Toch is Nederland in de afgelopen jaren steeds strenger geworden voor allochtone jongeren die in hun land van herkomst willen trouwen, voor Nederlanders die kiezen voor een buitenlandse bruid of bruidegom, voor homoseksuelen die graag in Nederland willen trouwen of samenwonen, voor ouderen voor wie familie in Nederland wil zorgen, voor minderjarige kinderen die met hun vader of moeder willen worden herenigd.

Everaert Advocaten is met zulke dossiers vertrouwd; wij adviseren, begeleiden en voeren waar nodig gerechtelijke procedures tot de hoogste instantie.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Hans Jager (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Barbara Wegelin (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Aantal geslaagden voor inburgeringsexamen met de helft gedaald

Sinds de wijzigingen in de Wet Inburgering van 2013 is het aantal mensen dat slaagt voor het inburgeringsexamen met de helft gedaald, meldt de Algemene Rekenkamer.

Lees meer >

Naturalisatie en optie (Nederlander worden)

Per 1 januari 2017 zijn de volgende legesbedragen van toepassing:

Lees meer >

Initiatiefwetsvoorstel openstelling dubbele nationaliteit

Passend in een globaliserende wereld hebben D66 en PvdA een initiatiefwetsvoorstel ingediend dat dubbele nationaliteit voor Nederlanders mogelijk maakt. De huidige uitzondering wordt met dit initiatiefwetsvoorstel hoofdregel.

Lees meer >

Barbara Wegelin op BNR nieuwsradio: stoppen met internationale adopties te kort door de bocht

Op 2 november 2016 bracht de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (de RSJ) een advies uit aan de Staatssecretaris van Justitie over interlandelijke adopties.

Lees meer >

Ministers reageren op Ombudsmanrapport ‘Verlies Nederlanderschap’

De overheid informeert Nederlanders in het buitenland onvoldoende over de mogelijkheid het Nederlanderschap te verliezen.

Lees meer >