informatie voor...
nieuws

Everaert Advocaten staat bij uitstek bekend om het verlenen van migratiediensten aan particulieren, voor hun werk maar ook voor verblijf bij hun gezin of familie in Nederland.

Werkgerelateerd verblijf
Voor een buitenlandse werknemer die voor korte of langere duur in Nederland wil komen werken, gelden allerlei verblijfsvoorwaarden. Onze advocaten geven advies op maat en verzorgen het aanvraagwerk voor visa, werk- en verblijfsvergunningen. Everaert Advocaten heeft diepgaande kennis en uitgebreide ervaring met vergunningen voor bijzonder werk door kunstenaars, sporters, musici en religieuze voorgangers.

Verblijf bij familie
Everaert Advocaten kan ook worden ingeschakeld bij het verkrijgen van een verblijfsrecht bij familie en gezin in Nederland. Het kan gaan om visa, verblijfsvergunningen en het verkrijgen van het Nederlanderschap. Humanitaire aanvragen en internationale adopties zijn bijzondere specialisaties in ons kantoor.

Aantal geslaagden voor inburgeringsexamen met de helft gedaald

Sinds de wijzigingen in de Wet Inburgering van 2013 is het aantal mensen dat slaagt voor het inburgeringsexamen met de helft gedaald, meldt de Algemene Rekenkamer.

Lees meer >

Naturalisatie en optie (Nederlander worden)

Per 1 januari 2017 zijn de volgende legesbedragen van toepassing:

Lees meer >

Initiatiefwetsvoorstel openstelling dubbele nationaliteit

Passend in een globaliserende wereld hebben D66 en PvdA een initiatiefwetsvoorstel ingediend dat dubbele nationaliteit voor Nederlanders mogelijk maakt. De huidige uitzondering wordt met dit initiatiefwetsvoorstel hoofdregel.

Lees meer >

Barbara Wegelin op BNR nieuwsradio: stoppen met internationale adopties te kort door de bocht

Op 2 november 2016 bracht de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (de RSJ) een advies uit aan de Staatssecretaris van Justitie over interlandelijke adopties.

Lees meer >

Ministers reageren op Ombudsmanrapport ‘Verlies Nederlanderschap’

De overheid informeert Nederlanders in het buitenland onvoldoende over de mogelijkheid het Nederlanderschap te verliezen.

Lees meer >