of voor...
nieuws

Wanneer: dinsdag 17 mei, 2016
Start: 17.00 uur
Waar? Comedy Cafe, IJdok 89, Amsterdam

Elk jaar rond deze tijd vindt de kunstenaarslezing plaats – een gratis lezing voor buitenlandse kunstenaars die in Nederland willen verblijven.

Dit jaar – op 17 mei- organiseren we de 8e editie van de voorlichtingsavond.

Hoe krijg je een verblijfsvergunning? Wat is een zoekjaar? En hoe lang mag je blijven na je studie? Op deze en andere immigratie-gerelateerde vragen zullen Hermie de Voer en Nina Matt, advocaten bij Everaert, antwoord geven.

Voor kunstenaars die in Nederland willen werken gelden speciale voorwaarden. Zo moet bijvoorbeeld worden aangetoond dat er sprake is van algemeen Nederlands belang.

Mede door de bezuinigingen in de kunstsector blijkt het steeds lastiger om – ook na een opleiding aan een Nederlands opleidingsinstituut – in Nederland te kunnen blijven.

De voorlichting is met name bedoeld voor buitenlandse kunststudenten aan Nederlandse hogescholen en andere kunstinstellingen, die na afronden van hun studie in Nederland willen werken. Maar ook zelfstandige kunstenaars zijn welkom.

De voorlichtingsavond is gratis en wordt in het Engels gegeven. Na afloop is er ruim de gelegenheid voor vragen.

Heb je interesse? Meld je dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je volledige naam en de instelling waar je studeert.

De poster voor de lezing vind je hier.

Aantal geslaagden voor inburgeringsexamen met de helft gedaald

Sinds de wijzigingen in de Wet Inburgering van 2013 is het aantal mensen dat slaagt voor het inburgeringsexamen met de helft gedaald, meldt de Algemene Rekenkamer.

Lees meer >

Naturalisatie en optie (Nederlander worden)

Per 1 januari 2017 zijn de volgende legesbedragen van toepassing:

Lees meer >

Initiatiefwetsvoorstel openstelling dubbele nationaliteit

Passend in een globaliserende wereld hebben D66 en PvdA een initiatiefwetsvoorstel ingediend dat dubbele nationaliteit voor Nederlanders mogelijk maakt. De huidige uitzondering wordt met dit initiatiefwetsvoorstel hoofdregel.

Lees meer >

Barbara Wegelin op BNR nieuwsradio: stoppen met internationale adopties te kort door de bocht

Op 2 november 2016 bracht de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (de RSJ) een advies uit aan de Staatssecretaris van Justitie over interlandelijke adopties.

Lees meer >

Ministers reageren op Ombudsmanrapport ‘Verlies Nederlanderschap’

De overheid informeert Nederlanders in het buitenland onvoldoende over de mogelijkheid het Nederlanderschap te verliezen.

Lees meer >